Ilo olla yhdessä!

- positiivinen kasvatus

Kasvatuksen tueksi vanhemmille ja muille kasvattajille – Empatialla ja rakkaudella kohti yhteistä hyvinvointia

Tervetuloa positiivisen kasvatuksen sivuille!

Tervetuloa positiivisen kasvatuksen sivuille!

Lasten kasvatus on elämämme vaativin työ, johon saamme vähiten koulutusta. Tarvitsemme tietoa ja tukea tähän tärkeään työhön. Meidän velvollisuutemme kasvattajina on tehdä parhaamme sillä tiedolla, mitä meillä on saatavilla, uuvuttamatta kuitenkaan itseämme. Haluan tarjota vanhemmille ja muille kasvattajille uusimpien tutkimusten tarjoamia käytännön välineitä arkeen, joilla kasvattaa uutta sukupolvea.

Meillä kaikilla on kasvatukseen liittyviä kysymyksiä ja asioita, joihin kaipaamme vastausta. Blogista löytyy tällä hetkellä jo yli 150 artikkelia, joissa vastataan kasvatukseen liittyviin kysymyksiin.

❓Miten tukea lapsen aivojen kehitystä
❓Miten huomata hyvä arjessa
❓Miten vahvistaa sisarusten suhdetta
❓Miten opettaa lapselle tunnetaitoja
❓Miten ratkaista riitatilanteet lempeästi ja rakkaudella, mutta tehokkaasti
❓Miten vahvistaa lapsen ajattelutaitoja ja ongelmaratkaisukykyä
❓Miten opettaa lapselle hyvinvointitaitoja, joilla pärjätä myös aikuisuudessa
❓Miten iloita ja kukoistaa yhdessä lapsen kanssa

❓Mihin sinä kaipaat vastausta? Voit jättää kysymyksesi esimerkiksi yhteydenottolomakkeella.

Minä haluan auttaa kasvatustyössä, niin vanhempia kuin ammattilaisia, ja auttaa samalla huolehtimaan myös omista voimavaroista, parisuhteesta ja työhyvinvoinnista. Välineinäni positiivisen psykologian ja positiivisen vanhemmuuden työkalut. Olen tehnyt niistä myös monia helppokäyttöisiä materiaaleja, jotka voi ladata maksuttomasti materiaalipankista.

Materiaalipankista löytyy muun muassa

✅Kotiin, varhaiskasvatusryhmään, luokkaan tai muihiin lapsiryhmiin sopivia materiaaleja.
✅Ilmainen e-kirja luonteenvahvuuksista
✅Viisiaskelinen kuinka puuttua lapsen ei-toivottuun käyttäytymiseen juliste
✅Lapsen ja aikuisen itsesäätelyä tukevia materiaaleja
✅Myönteisten tunteiden, luonteenvahvuuksien ja kasvun asenteen tukemisen materiaaleja

 

Me aikuiset kasvamme ja kehitymme sekä opimme uusia taitoja. Lapsen kasvatuksen rinnalla tapahtuu oma kasvu ja emme välttämättä ole saanut omasta lapsuudesta siihen välineitä, vaan samalla kun kasvatamme uutta sukupolvea, käsittelemme edellisen sukupolven jättämää taakkaa. Näitä taitoja voimme opetella positiivisen kasvun sivuilla (aukeavat 1.11.2019).

Kurssit, koulutukset ja teemaillat tarjoavat laajempaa ja syvempää tietämystä sekä enemmän käytännön vinkkejä ja materiaaleja hyvän kasvatuksen tueksi. Kurssit ja teemaillat vanhemmille ja koulutukset ammattikasvattajille löydät kurssit ja koulutukset sivuilta sekä täältä löydät tulevat kurssit, teemaillat ja avoimet koulutukset.

Yhteistyössä on voimaa ja siksi teen yhteistyötä eri tahojen kanssa. Olet sitten yrittäjä, yhdistys, järjestö tai yksityinen henkilö, jos sinulla on jotain mikä voisi tukea vanhempien ja muiden kasvattajien kasvatustyötä, saat tarkemmat tiedot ja tavoitettavuuslukuni yhteistyöhön sivulta. Tehdään hyvää yhdessä!

Vastaan mielelläni myös kaikkiin kysymyksiin ja tiedusteluihin, joten ole rohkeasti yhteydessä. Ei ole liian pientä tai suurta asiaa, eikä koskaan tyhmiä kysymyksiä. Yhteystiedot sivu tarjoaa monta eri tapaa ottaa yhteyttä!

Haluatko kuulla minun tarinani? Löydät sen minusta osiosta.

Oikein antoisia lukuhetkiä sivuillani!

 

Rakkaudella,

Tiia

 

Opiskele missä ja milloin vain! 

Positiivisen kasvatuksen verkkokurssit löytyvät kasvatusneuvoja.fi sivuilta. Klikkaa kuvaa siirtyäksesi sivuille ja lukeaksesi lisää!

Tämän takana:

Meissä kaikissa on mahdollisuus kukoistukseen. Positiivisen psykologian välinein meillä on mahdollisuus saavuttaa täysi potentiaalimme. Minun tehtäväni on auttaa lapsia ja aikuisia kukoistamaan.

Tiia Trogen

Positive Psychology Practitioner, Tio, TM, Perhetyöntekijä, Kouluttaja, kasvatusbloggaaja, Ilo olla yhdessä! ™ – positiivisen kasvatusmenetelmän kehittäjä

v

ARVOSTELUT

 

Mitä asiakkaat ovat sanoneet

”Osallistuimme mieheni kanssa Tiian luotsaamalle Ilo olla yhdessä! -kurssille. Kurssi antoi sekä vahvistusta aikaisemmin oppimaani että valtavan arvokkaita oivalluksia, uutta ajateltavaa ja harjoiteltavaa. Kurssi oli mainio kokonaisuus uusinta tutkimustietoa, omia harjoituksia ja pohdintaa sekä Tiian osaamisen ja kokemuksen tuomaa viisautta. Tiia kouluttaa lämmöllä ja ammattitaidolla – kuunnellen, keskustellen ja kannustaen. Toivoisin, että kurssin opit olisivat ihan kaikkien vanhempien, isovanhempien, tulevien vanhempien ja lasten parissa toimivien (ja sitä kautta lasten) ulottuvilla.”
Anne Slåen

lasten ja nuorten joogaopettaja, Mindfulness-ohjaaja CFM

Tiia on merkittävällä tavalla edistänyt tietoisuutta positiivisesta kasvatuksesta kirjoittamalla ahkerasti blogia ja Tiia on ollut esillä myös lehdissä positiivisten kasvatuskeinojen tiimoilta. Olen tehnyt Tiian kanssa yhteistyötä ja yhteistyö on ollut helppoa. Meillä molemmilla on sama missio: edistää positiivisten kasvatuskeinojen käyttöä ja lapsen tunnetaitojen tukemista. Olin mukana Tiian Muksuoppia vanhemmille ja muille kasvattajille – kurssilla ja Tiia ohjasi kurssia asiantuntevasti ja vuorovaikutteisesti. Voin lämpimästi suositella Tiiaa kouluttajaksi ja yhteistyökumppaniksi!

Heli Mäkelä

Yrittäjä, sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito-ohjaaja

Tietosuojaseloste

Tietosi ovat turvassa. Noudatamme EU:n yleisiä tietosuoja-asetuksia.  Lue tarkemmin tietosuojaselosteesta!