Vipeltävä Siili

Järjestäjä

Vipeltävä Siili
Verkkosivu
http://vipeltavasiili.fi/

Muut järjestäjät

Positiviinen kasvatus / Tiia Trogen
Positiviinen kasvatus / Tiia Trogen
Puhelin
+358 45 144 03 82
Sähköposti
tiia@positiivinenkasvatus.fi
Verkkosivu
https://positiivinenkasvatus.fi
Rekisteröidy .

Sijainti

Vipeltävä Siili
Matkamiehentie 6, 00320 Helsinki
Kategoria

Lisätietoja

Lue lisää

Seuraava tapahtuma

Tapahtuman ajankohta

23.01.2019

Aika

15.25 - 16.55

Hinta

90 min/35 €/hlö tai 90 min/60 €/pariskunta

Vauvavuoden ainutlaatuisuus -luento

Ensimmäisen lapsen syntymä muuttaa aina vanhempien elämää, kun pariskunnasta tulee lapsiperhe. Vauvan ensimmäisen vuoden aikana rakennetaan pohjaa turvalliselle kiintymyssuhteelle sekä luodaan suuntaa vauvan kasvulle ja kehitykselle. Ensimmäisen vuoden aikana vanhemmat pohtivat ja opettelevat juuri heidän tapaansa olla perheenä sekä lapsen kasvattajina. Vauvavuotta kuvaillaan usein sanoilla ihanan kamala; -ja syystäkin. Samalla kun vanhemmat ihmettelevät sydän täynnä rakkautta uutta tulokasta, tuo vauvavuosi mukanaan myös yövalvomiset, arjen elämänmuutoksen sekä suuren vastuun. Vauvan syntymä voi tuoda esiin myös ristiriitaisia tunteita, omia lapsuuden kokemuksia, huolta lapsen kehityksestä sekä täyttymättömiä toiveita puolison vanhemmuudesta. Myös vaikeat tunteet kuuluvat vauvavuoteen ja niistä puhuminen auttaa. Positiivisen psykologian keinoin on mahdollista kukoistaa myös vauvavuoden aikana ja työstää ajatuksiaan omasta vanhemmuudestaan.

Luennolla käydään läpi vauvavuoden haasteita ja mahdollisuuksia sekä luodaan katsaus vanhempien vahvuuksiin ja niiden käyttämiseen vauva-arjessa. Millainen kasvattaja ja vanhempi haluan olla? Miten luen vauvan viestejä ja tulkitsen vauvan tarpeita? Entä miten olen hyvässä vuorovaikutuksessa vauvan kanssa? Miten huolehdin myös omasta hyvinvoinnistani?

Luennon lopuksi on varattu aikaa muutamille kysymyksille. Ennen luentoa on mahdollisuus laittaa ennakkokysymyksiä sähköpostitse luennoitsijalle. Osallistujat saavat Ilo olla yhdessä – positiivisen kasvatuksen tehtävävihon.

Vauvat ovat tervetulleita mukaan luennolle. Luento on suunniteltu vanhemmille, joilla on alle vuoden ikäinen lapsi. Osallistujamäärä on rajoitettu ja paikat täytenään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Luennoitsijana on perhetyöntekijä ja Ilo olla yhdessä! ™ – positiivisen kasvatusmenetelmän kehittäjä Tiia Trogen, joka koulutukseltaan teologian maisteri sekä laillistettu Toimiva Perhe -ohjaaja. Tällä hetkellä Tiia suorittaa Jyväskylän yliopistolla psykologian opintoja ja on Positive Psychology Practitioner -koulutuksessa. Tiialla on lisäksi Muksuoppiohjaajan, Muksuoppia vanhemmille -ohjaajan sekä Tilli Toukka -lasten eroryhmäohjaajan ja Virtaa Välillämme -ohjaajan koulutukset. Tiiasta voit lukea lisää nettisivuilta www.positiivinenkasvatus.fi

Ilmoittautua voi sähköpostitse inkeri@vipeltavasiili.fi. Sähköpostiin tieto mille luennolle haluat ilmoittautua sekä nimesi, puhelinnumerosi, osoitteesi. Teemaviikon ilmoittautumiset ovat sitovia ja tunnit maksetaan laskulla ilmoittautumisen jälkeen. Paikkoja on rajallinen määrä.

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *