Jaa tämä

Näin kesälomani kynnyksellä haluan esitellä teille yhden hyvinvoinnin suosikkikirjoistani, johon myös itse kehittämäni hyvinvointikurssin sisältö vahvasti pohjaa. Jos siis mietit, mitä lukea kesällä, niin tässä oma suositukseni.

Itsehoito-oppaita löytyy kirjastoista ja kirjakaupoista hyllytolkulla, joista varmasti osa on aivan hyvää materiaalia jonkun elämäntilanteeseen, mutta itse luotan enemmän tieteelliseen tutkimukseen perustuviin hyvinvointiohjeisiin.

Siksi hyllyssäni ei ole itsehoito oppaita, vaan käden ulottuvilla on Sonja Lyubomirskyn: The how of happiness: A new Approach to Getting the Life you want. Vuosien tieteelliseen tutkimukseen perustuvat tulokset onnellisuudesta on kerätty tähän kirjaan,  selkeään ja helposti sisäistettävään muotoon.

Kirja alkaa tieteellisen pohjan (positiivisen psykologian) ja Sonjan tutkimuksen esittelyllä, sisältää testejä (masennus, onnellisuus jne.) ja kertoo, miksi ylipäätänsä onnellisuus kannattaa ja mitä hyötyä siitä on.

Tästä on hyvä aloittaa, mutta mielestäni kirjan tärkein anti on kuitenkin Sonjan listaamat 12:sta onnellisuusaktiviteettia, joiden harjoituksia tekemällä tyytyväisyys elämään ja sitä kautta onnellisuuden tulisi lisääntyä.

Uskon, että on lukijasta ja elämäntilanteesta kiinni, mitkä harjoitukset tuntuvat helpoilta ja mitkä vaativat hieman enemmän harjoittelua tai sisäistämistä. Oma neuvoni on ottaa pari harjoitusta kerrallaan, mitkä omasta elämäntilanteesta riippuen ovat tällä hetkellä tärkeimmät. Jos yrittää kerralla haukata koko ”kakkua”, voi urakkaan uupua ja into häviää pian. Pala kerrallaan on siis tämänkin kirjan kohdalla osuva neuvo.

Itse palaan kirjaan aina tarvittaessa, kun tunnen tarvitsevani uutta puhtia elämään tai on aikaa kokeilla uusia harjoituksia.

Kirjasta ja kirjoittajasta lisää täältä.

Ps: Itse luen mieluiten alkuperäiskielellä ja siksi useimmat suositukseni ovat englanninkielistä kirjallisuutta, jos kuitenkin haluat lukea kirjan suomeksi, on siitä tehty myös suomennos, josta tiedot löytyvät täältä.