Jaa tämä

Tämä kirja on yksi positiivisen kasvatuksen siemenistä. Tämä on toiminut osana teoriapohjaa ja suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat vähänkään kiinnostuneita positiivisesta kasvatuksesta.

Olin jo innostunut positiivisesta psykologiasta, kun sain kirjan käsiini ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen asia, joka kirjassa nostatti ajatuksia, olivat sanat psychological immunization (vapaa suomennos henkinen vastuskyky). Huolehdimme lapsen fyysisestä terveydestä hyvällä ravinnolla, rokotuksin ja terveillä elämäntavoilla, mutta miten voimme lisätä henkistä vastustuskykyä? Bakteerien ja virusten lisäksi lapsi joutuu taistelemaan myös henkisten painolastien ja vastoinkäymisten kanssa aikuistuessaan ja aikuisena. Halusin tietää, miten voin vanhempana ja kasvattajana lisätä myös niitä psykologisia voimavaroja, jotta lapsi selviää vastoinkäymisistä, eikä vaipuisi avuttomuuteen tai masennukseen.

Kirjasta löytyy mittareita, harjoituksia ja vinkkejä nimensä mukaisesti optimistisen lapsen kasvatukseen sekä lasten sosiaalisten taitojen harjoittamiseen. Sieltä löytyy myös monia perusteluja sille, miksi on hyvä kasvattaa lapsensa optimistiksi ja miksi hyvät sosiaaliset suhteet ovat tärkeitä.

Lisää tietoa kirjasta ja kirjailijasta:

https://www.authentichappiness.sas.upenn.edu/faculty-profile/profile-dr-martin-seligman

http://www.goodreads.com/book/show/7489.The_Optimistic_Child