Jaa tämä

Kaupallinen yhteistyö Anita Löfberg – Rimpissa 

Oletko koskaan miettinyt, mitkä ovat sinulle parhaimmat työskentelytavat?  Haluaisitko työskennellä energia- ja aikatehokkaammin? Haluaisitko voida hyvin ja käyttää vahvuuksiasi joka päivä? 

Kaikkein parhaimmat työviikkoni alkavat nykyään wsa-valmennuksessa. Olen aina ollut kiinnostunut aivoista ja tavoistani toimia, joten kun viime talvella sain mahdollisuuden päästä Anita Löfbergin valmennukseen, olin innolla mukana. Viime marraskuussa 2020 aloitimme Anitan kanssa tekemällä ensin wsa-analyysin ja jatkamalla wsa-valmennukseen. Tapaamme kerran kuussa etänä.

Kokonaisvaltainen, kaikkia aisteja käyttävä, itseohjautuva, joustava ja luova.” Kun saan wsa:n tulokset, huomaan nyökkäileväni vastauksia läpikäydessä. Ne vastaavat kokemuksiani. Tällainen koen olevani. Muutamia yllätyksiä on myös joukossa. Yllätys on muun muassa, että käytän mieluusti kaikkia aistejani, mutta se saa minut ymmärtämään muutaman asian. Opin uusia asioita helposti, mutta kuormitun myös helposti, koska minulla on ns. ”kaikki kanavat” kerralla auki.

Lyhyesti siitä, mitä wsa on? Wsa on lyhenne working style analysista ja se on oppimistyylitieteisiin pohjautuva analyysi. Siinä tutkitaan, miten henkilö luontaiseisesti käsittelee tietoa ja mitkä aistiväylät vievät parhaiten informaation tietoiseen mieleen.

Olen aina ollut kiinnostunut aivoista, aivoistani ja tavoistani oppia uutta, joten tämä sopi minulle kuin nakutettu.

Hyvinvointialalla työskentelevät tarvitsevat myös hyvinvoinnin huoltoa

Analyysi oli mielenkiintoinen ja antoi paljon välineitä valmennukseen.  Itse valmennus on kuitenkin ollut ehdoton osa kehittymistä ja paras pala. Vaikka analyysi on ollut lähtökohtana, valmennuksen aikana olemme menneet syvemmälle sen antiin. Olemme käsitelleet, miten tätä tietoa voi käyttää muokkaamaan arkeani ja työntekoani paremmaksi ja jaksamistani tukevaksi. 

Valmennustapaamisia on takana nyt useita ja olen huomannut todella paljon ihania vaikutuksia.

  • Itsetuntemukseni on lisääntynyt
  • Työskentelytapani on muuttunut tehokkaammaksi ja vähemmän kuormittavaksi
  • Ymmärrän paremmin omia toimintatapojani ja mieltymyksiäni toimia tiedon edessä
  • Työpäivän jälkeen olen energisempi ja voimavaroja jää myös muuhun tekemiseen

Tähän mennessä parhaiten minulle on jäänyt mieleeni, kun Anita kertoi ihmisten eri tavoista tehdä töitä. Hänen esimerkissään puhuttiin hyllyn täyttämisestä. Toiset tarvitsevat tarkat ohjeet ja ohjauksen siihen, mihin mikäkin asia laitetaan. Toiset taas tarvitsevat tavoitteen ja toimivat mieluiten ilman tarkkaa ohjausta ja valvontaa. Itse kuulun ehdottomasti jälkimäiseen ryhmään. 

Elän niin kuin opetan

Vaikka opetan hyvinvoinnin taitoja aikuisille ja lapsille, haen koko ajan lisää tietoa ja hoidan myös omaa hyvinvointiani – ainakin useimmiten. Nämä koronan tuomat poikkeusajat ja muut isot elämänmuutokset parin vuoden sisällä ovat saaneet hyvinvointia opettavan oman hyvinvoinnin alaportaille.

En kuitenkaan sanoisi, että suutarin lapsella ei olisi kenkiä. Voisi sanoa, että koronatilanne ja viime vuosien elämäntilanteen muutokset ovat saaneet kengät jäämään pieniksi. Oli aika vaihtaa isompiin kenkiin. 

Wsa-valmeunnuksen yksi vuoden tavoitteista olikin: Elän niin kuin opetan. 

Minulla oli hyvän elämän rakennuspalikat ja paljon tietoa olemassa. Anita toi sitä lisää ja  tarkoitus oli auttaa minua viemään se tieto taidoiksi, jotka pysyvät mukana myös elämänmuutoksissa ja vaikeina aikoina. Nyt hieman yli puolessa välissä, voin jo sanoa Anitan onnistuneen. Minulla on paljon enemmän välineitä huolehtia itsestäni ja jaksamisestani myös pitkittyneissä vaikeissa tilanteissa.

Yksi hyvinvointiini vahvasti vaikuttava asia on veden läheisyys. Olen viettänyt aikaani nyt enemmän lammikoiden, järvien ja meren äärellä. Meri pysyy edelleen ykkösenä.

Vaikka kyse on työtavoista, on valmennus vaikuttanut kaikkiin elämänalueisiin.

Yksi tähän mennessä suurimmista oivalluksista tapahtui touko – kesäkuun vaiheessa. Elämäni on täyttänyt viime vuodet kaksi asiaa: Perhe ja työ. Anitan mielestä jotain tärkeää puuttui. Ensimmäinen reaktioni oli tietenkin kysyä mitä, mutta minun piti löytää vastaus itse. Pidän Anitan tavasta olla antamatta heti vastauksia. Näin hän varmistaa, että valmennuksessa oleva tekee tärkeät oivallukset itse ja saa tietenkin kokea oivalluksen mahtavan voiman.

Yritin miettiä tulisiko oma osionsa olla parisuhde? Tarkoitetaanko tässä harrastusta? Vai enemmän ystävien näkemistä? Yhtenä päivänä tajusin puuttuvan palan ja kyyneleet nousivat heti silmiini. Vastaus oli ”Minä”. Olin ajatellut ympärillä olevien ja työssäni kohtaamien hyvinvointia ja jaksamista niin, että olin unohtanut itseni ja omat tarpeeni. Ja vaikka tästä oivalluksesta nousi heti vaativuuden ja moitteen taka-ajatus: ”No onpas itsekäs ajatus”, niin sain sen taklattua L.R.Knostin lauseella. ”Itsestään huolehtiminen ei tarkoita ”minä ensin” vaan ”minä myös. 

Kun aloin pitämään itsestäni enemmän huolta, huomasin sen vaikuttavan positiivisesti kaikkiin ympärillä oleviin. Eikä kyse ollut mullistavista muutoksista, vaan hetkistä siellä täällä. Ilta-auringon paisteessa istumista pihalla, aamukahvin äärelle pysähtymistä ja omien ajatusten ja tunteiden arvostamista. Kun en vain koko ajan pitänyt mielessä kaikkien muiden ajatuksia, vaan pysähdyin myös omien ajatusten äärelle, muutos tapahtui kuin itsestään.

Tuntuu, että koronavuosien sekä muiden elämän tuomien haasteiden takia unohdin itseni ja omat tarpeeni, mutta Anitan ohjauksessa löysin itseni taas.

 
Valmennus oman kasvun tukena

Jos nyt mietit, voisiko tämä olla hyväksi myös sinulle, niin todennäköisin vastaus on: Kyllä. Uskon wsa-analyysin ja valmennuksen tuovan lisää hyvinvointia elämääsi ja lisäävän itsetuntemustasi.

Mielestäni wsa – analyysin pitäisi olla osa jokaisen työpaikan ja työyhteisön perusasioita. Se auttaa tuntemaan jokaisen työntekijän parhaimmat tavat toimia, oppia ja vahvuudet, joten esimies voi taata työntekijöiden hyvinvoinnin ja sujuvan vuorovaikutuksen.

Mielestäni analyysi on myös hyvä työnhaun tukena. Osaat etsiä sinun vahvuuksiisi sopivan työtehtävän ja työhaastattelussa voit kertoa todistettavasti olevasi sopiva tehtävään ja sen haasteisiin.

Kuvan ottanut Anita Löfberg

Ja miksi juuri Anita? Anitalla on monipuolinen koulutus ja hänen vahvuuksiaan on kysyä kysymyksiä niin, että se vie katsomaan asioita aivan uudesta näkökulmasta. Anitalla on myös aivan uskomaton kyky kohdata ihmiset juuri sellaisina kuin he ovat. Valmennuskeskustelujen jälkeen on aina voimaantunut ja energinen olo. Joinain päivinä olen aamulla kiireessä ja väsyneenä miettinyt, että olisiko parempi peruuttaa tapaaminen, mutta onneksi en ole perunut, koska sen jälkeen asiat ovat sujuneet todella paljon tehokkaammin ja paremmin hyvässä vireessä. Kaikki mielessä rauhoittuu ja ajatukset selkeentyvät Anitan kanssa keskustellessa.

Haluan myös loppuun mainita, että Anita on myös erinomainen kuvaaja ja tekee voimauttavaa valokuvausta. Tässä yksi aivan ihana Anitan ottama kuva minusta viime syksyltä. 

Anitan sivut ja tarjoamat palvelut löydät täältä. 

Tilaa itsellesi myös sivujen maksuttomat oppaat, niin pääset heti alkuun.