Positiivisen Kasvatuksen Koulutukset Ammattikasvattajille

Jaa tämä sivu esimiehelle, kollegalle tai omassa sosiaalisessa mediassa! Viedään yhdessä positiivista kasvatusta kaikkien kasvattajien ulottuville. ❤️

Siellä missä on lapsi. Sinne sopii myös positiivinen kasvatus!

Tarjoan monipuolisia koulutuksia eri kasvatusalan toimijoille. Jokainen koulutus räätälöidään tilaajan tarpeisiin sopivaksi. Teemoina muun muassa positiivinen kasvatus, lapsen ja aikuisen hyvinvointitaidot, kehotietoinen tunnekasvatus, lapsen haastavan käytöksen ratkaisu positiivisen kasvatuksen keinoin, positiivisen kasvatuksen ratkaisut, kasvattajan hyvinvointi, tunnekymppi – lapsen ja aikuisen tunneportaat. Näiden lisäksi työhyvinvoinnista koulutan kahdella eri teemalla: Positiivisella psykologialla työnimuun! sekä tunnetaitoinen ja itsemyötätuntoinen työyhteisö.

Koulutukset sopivat eri kohderyhmille, kuten:

  • Varhaiskasvatus
  • Perhetyö
  • Kaikki kouluasteet
  • Seurakunnan lapsi- ja perhetyö
  • Sosiaalityö
  • Nuorisotyö

Olen ollut mukana useissa eri pituisissa hankkeissa ja pitänyt koulutuksia niin pienille yksiköille kuin suurille luentosaleille. Koulutustapani on osallistava ja käytännönläheinen. Haluan, että jokainen osallistuja saa välineitä, joita voi heti koulutuksesta lähdettyään ottaa käyttöön. Harjoituksissa käytän monimenetelmällisiä keinoja, kuten draamakasvatusta, taide- ja kirjaterapeuttisia sekä hengitysterapian keinoja.

Alla olevasta diasarjasta löydät eri teemoilla toteutettuja koulutuksia. Voit löytää teille sopivan koulutuksen aiheen suoraan sieltä tai voin räätälöidä teille sopivan koulutuksen.

 

Varaa koulutus alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta tai laittamalla sähköpostia tiia@positiivinenkasvatus.fi tai soittamalla 045 144 03 82

TOTEUTUSTAVAT

Luennon tai koulutuksen voi toteuttaa joko perinteisenä lähikoulutuksena tai etäkoulutuksena zoomilla (maksimissaan 500 osallistujaa).

Kaikki eivät pääse samalle luennolle tai koulutuspäivään? Tarjoan myös tallennemahdollisuutta koulutuksiini. Koulutus voidaan tehdä jo alunperin tallenteina tai tallentaa luennon tai koulutuksen itse tapahtumapäivänä. Editoin tallenteen ja laitan sen vimeo alustalleni, josta jaetaan linkki osallistujille. Tallenne auttaa myös poissaolijoita käymään koulutuksen myöhemmin. Tallenteen käytön pituudesta sovitaan tilauskohtaisesti. Se voi olla käytössä 1 kk aina vuoteen asti.

Jotain läsnä, jotain etäällä ja jotain omatoimisesti? Saatavilla on myös hybridikoulutuksia, joissa lähikoulutusta ja lisäksi joko etäkoulutusta tai verkkosisältöä, kuten verkkokursseja. Koulutukseen voi yhdistää jo olemassa olevia verkkokursseja tai luoda juuri teidän tarpeisiin sopivia. Olemassa olevia kursseja löytyy kasvatusneuvoja.fi sivujen kurssivalikoimasta. Käytän helppokäyttöistä Learndash alustaa, johon saa myös tarvittaessa perehdytyksen. Pidempi koulutus voi koostua esimerkiksi lähikoulutuksena olevasta aloituspäivästä, itsenäisesti tehtävistä verkkotehtävistä sekä lähikoulutuksena olevasta päätöspäivästä.

MATERIAALI

Koulutukseen kuuluu aina diamateriaali, jonka osallistujat saavat koulutuspäivän päätteeksi. Näiden lisäksi koulutuksiin voi yhdistää harjoitusvihon tai harjoitusvideoita, joiden parissa osallistujat voivat jatkaa koulutuspäivän jälkeen.

Kukaan ei ole parempi kertomaan koulutuksista kuin tyytyväiset osallistujat. Olen pitänyt vuosien aikana satoja koulutuksia ja palautteet ovat aina olleet positiivisia. Koulutukset ovat koettu antoisiksi, uusia ajatuksia herättäviksi ja toiminnallisiksi. Osallistujat ovat kokeneet saaneensa uusia välineitä ja ratkaisuja työhönsä, jotka voivat ottaa käyttöön heti.

KOULUTTAJASTA SANOTTUA

”Hyvä käytännönläheinen luennoitsija, paljon tuli vinkkejä omaan arkeen.”

”Olin kuullut Tiiasta paljon kehuja, ja kouluttaja oli kyllä kaikkien kehujen arvoinen.”

”Innostava ja hyvä kouluttaja!”

”Parempi kuin osasin aavistaakaan.”

”Paljon tärkeää asiaa ja hyviä esimerkkejä.”

”Todella antoisa ja avartava koulutus, joka pitäisi saada koko työyhteisölle!”

”Kouluttaja osasi asiansa ja esitystapa oli innostava, kiitos siitä.” 

PARASTA KOULUTUKSESSA

”Kouluttajan esiintyminen ja konkreettiset esimerkit, esim. rauhoittumisvälineet.”

”Rento tunnelma, hyvät esimerkit.”

”Esimerkit arjesta.”

”Positiivisuus, käytännönläheiset vinkit ja materiaalivinkit.”

”Mukava vetäjä, ei alkanut nukuttaa… Uusiakin asioita tuli esille, vanhan kertaaminen on myös ok.”

”Positiivinen kouluttaja. Hyviä esimerkkejä.”

”Elävät esimerkit. Kouluttajan innostunut persoona. Materiaali.”

”Esillä materiaalia, jota voi käyttää työssä”

”Käytännön toiminnalliset vinkit ja pisti ajattelemaan.”

OPPIMISTANI EDISTIVÄT

”Käytännön esimerkit ja keskustelut.”

”Keskustelun vapaus. Sain olla oma itseni.”

”Konkreettiset esimerkit, pari- ja ryhmätyöskentely.”

”Konkreettiset esimerkit, materiaalit ja että pääsi vähän osallistumaan eikä vaan pelkkää kuuntelua.”

”Erilaiset materiaalit.”

”Käytännönläheisyys.”

Yhteistyö Tiian kanssa on ollut kaikin puolin miellyttävää. Viestintä koulutuskokonaisuuden aikana toimi mainiosti. Tiia on osallistava ja laajasti eri teemoihin perehtynyt kouluttaja, joka osaa hyödyntää erilaisia oppimisympäristöjä opiskelun tukena. Luentoja oli miellyttävä seurata selkeän ja harkitun visuaalisen ilmeen vuoksi.

Antti Pykälä-Aho

Projektipäällikkö/Projektledare, KasvuVauhdissa Hanke

Ota yhteyttä!