Jaa tämä

Vuoden vaihtuessa monet miettivät uuden vuoden lupauksia. Olen aiempina vuosina tehnyt vaikka minkälaisia lupauksia vaihtelevalla menestyksellä. Olen tehnyt lupauksia itseni paremmasta huolehtimisesta, toisten huolehtimisesta ja globaaleja maailmanparannus lupauksia.

Vuonna 2017 kirjoitin kymmenen lupausta lapselleni, nyt vuonna 2019 saan tehdä kymmenen lupausta lapsilleni. 

Rakkaat lapseni,

Lupaan että sylini on aina avoinna

lupaan, että sylini on aina teille avoinna ja käteni valmiina vastaanottamaan teidät. Olette sitten hyvällä tai huonolla tuulella tai keskellä suurimman raivokohtauksen, voitte luottaa minuun. En koskaan torju teitä vaan suljen teidät lämpimästi syliini.

Lupaan kuunnella ymmärtääkseni

Lupaan, että kuuntelen teitä ja korvani ovat aina kaksi kertaa enemmän kuulemassa kuin suuni neuvomassa. Kuuntelen tunteakseni teidät paremmin, ymmärtääkseni teitä paremmin ja osoittaakseni, että olette arvokkaita ja ajatuksenne ovat tärkeitä.

Lupaan olla läsnä

Lupaan, että annan teille tarvitsemanne ajan. Varaan kalenteriin yhteistä aikaa leikkeihin, iltalukemiseen ja vain olemiseen. Ymmärrän, että minun kiireinen elämänvaiheeni on teidän ainutlaatuinen lapsuutenne. Jätän työni töihin ja laitan kännykkäni pois päiväkodin portilla. Kun olen teidän kanssasi, olen teitä varten.

Lupaan kunnioittaa

Lupaan, että kunnioitan teitä kaikin tavoin. Kunnioitan kehoanne, mieltänne ja kasvuanne. Kuuntelen ja kunnioitan teidän tärkeitä toiveita, tarpeita ja oivalluksia. Kunnioitan kehoanne. Teidän oikeutta koskemattomuuteen. En koske teihin kovilla käsillä tai satuta mieltänne kovilla sanoilla. Annan teidän toteuttaa omat unelmanne elämän varrella ja tuen yksilöllisyyttänne.
Lupaan huomata hyvän

Lupaan käyttää vahvuuskieltä ja huomata teissä kaiken hyvän. Huomata mitä osaatte, mitä opitte ja mitä vahvuuksia teillä on. Lupaan keskittyä kaikkeen siihen hyvään, jotta te tuntisitte itsenne osaavaksi, arvostetuksi ja pystyväksi kaikkeen. Autan teitä käyttämään niitä luonteenvahvuuksia, joita teillä on ja kasvattamaan niitä, mitä haluatte vahvistaa. 

Lupaan kohdata empatialla

Lupaan, että kun epäonnistutte tai teette virheitä, kohtaan teidät empaattisesti ja ymmärtäväisesti. Opetan ja ohjaan teitä parempaan toimintaan. En vaadi teiltä liikaa, vaan ymmärrän teidän kehittyvän ja kasvavien mielienne vasta opettelevan asioita. Ohjaan teitä olemaan myös anteeksiantavia itseänne kohtaan ja ruokin kasvun asennetta. Aina kannattaa yrittää uudestaan ja virheistä oppii uusia asioita itsestä ja ympäröivästä maailmasta. 

Lupaan ohjata ajattelemaan

Lupaan, että pidän maailman teille avoinna ja opetan teille uusia asioita. Autan etsimään vastauksia ja ratkaisemaan ongelmia. Autan teitä tunnistamaan ja säätelemään tunteita sekä kohtaamaan vastoinkäymisiä optimistisesti. Niihin kysymyksiin mihin en osaa vastata, etsin vastauksen. Ja niitä asioita mitä en itsekään osaa, lupaan opetella. En ohjaa teitä ulkoisin motivaattorein vaan ohjaan teitä kohti sisäistä motivaatiota ja omaa oivallusta. Jotta oppisitte ajattelemaan eikä vain tottelemaan.

Lupaan asettaa turvalliset rajatLupaan, että asetan teille rajat ja pidän teidät turvassa. Voitte luottaa siihen, että minulla on asiat hallinnassa ja ohjaan teitä rakkaudella. Asetan teille rajat perustellen ja johdonmukaisesti. Rajat auttavat teitä kasvamaan ja kehittymään turvallisesti ja oikeaan suuntaan.

Lupaan pyytää anteeksi

Lupaan pyytää anteeksi ja myöntää virheeni, sillä tulee päiviä joina en tässä kaikessa onnistu. Toiminnallani opetan anteeksipyyntöä sekä anteeksiantoa ja sitä kuinka virheistä voi oppia. Meillä kaikilla on vielä paljon opittavaa. Onneksi voimme tehdä sitä matkaa yhdessä.

Lupaan huolehtia myös itsestäni

Lupaan huolehtia itsestäni ja jaksamisestani, jotta jaksan olla teille se aikuinen, johon voitte turvata. Teidän ei tarvitse olla huolissanne minun jaksamisesta tai ottaa vastuullenne minun hyvinvointiani. Pidän huolta, että pidän itseni kunnossa, nukun tarpeeksi ja hoidan henkistä hyvinvointiani, jotta voin pitää huolta myös teistä.

Lupaan teille nämä asiat uudestaan joka aamu vuoden jokaisena päivänä.

Sillä te olet minun lapsiani ja minä rakastan teitä.

Minä rakastan teitä