Vahvuuteni lukujärjestys

Jaa tämä sivu

Miten muistuttaa kouluikäistä lasta hänen omista luonteenvahvuuksista joka päivä? Yksi tapa on vahvuuksien lukujärjestys. Oppiaineiden lisäksi siihen laitetaan omat vahvuudet ja kasvuvahvuus. Kun lukujärjestys on näkyvillä esimerkiksi jääkaapin ovessa, se muistuttaa samalla lapsen vahvuuksista. Lukujärjestykseen laitetaan myös lukukauden kasvuvahvuus eli se vahvuus, mitä vielä harjoitellaan. Näkyvillä vahvuudet muistuvat paremmin mieleen myös aikuisille ja niitä voi käyttää enemmän puheessaan ja erityisesti lapsen tai toisen aikuisen kehumisessa. 

Luonteenvahvuudet saattavat muuttua ja kehittyä vuosien varrella. Uuden lukuvuoden alkaessa on hyvä pysähtyä miettimään uudestaan luonteenvahvuuksia lapsen kanssa. Onko joku muuttunut? Vieläkö kasvuvahvuus pysyy samana? 

Ohessa lukujärjestykset värillisinä ja mustavalkoisena pdf- ja png-muodossa.

Vinkki! Parhaimmat tuloksen saat, kun tulostat lukujärjestykset vaakatasossa A4-kokoisena. Png-muodossa, varsinkin valokuvatulostimissa, laatu parempi ja viivat tarkempia. Lukujärjestykset löytyvät myös pdf-muodossa, jossa png-muoto ei aukea koneellasi.

Mustavalkoinen sopii myös lapsen itse väritettäväksi omilla lempiväreillä! 🙂

Tässä malliesimerkki täytöstä. Kolmeen tähteen tulee lapsen ydinvahvuudet ja nousevaan tähteen kasvuvahvuus.

Mitä luonteenvahvuudet oikein ovat?

Lue lisää luonteenvahvuudet sivuilta:

Luonteenvahvuudet

Tai ilmaisesta e-kirjastani:

Ilmainen e-kirja: Pieni kirja luonteenvahvuuksista