Jaa tämä

Tätä kirjaa olen odottanut! Ensimmäinen (mutta ei varmasti viimeinen) suomenkielinen kirja hyvän huomaamisesta ja luonteenvahvuuksista. Kirjan lisäksi on yksinkertaiset ja selkeät toimintakortit, joissa esiintyvät kaikki luonteenvahvuudet.

Huomaa hyvä! – kirjassa on kaksi osiota. Ensimmäisessä kerrotaan taustaa ja miksi hyvinvoinnin oppiminen on niin tärkeä asia. Siinä aloitetaan positiivisen psykologian avaamisesta, mikä on positiivisen pedagogiikan pohja. Lisäksi kerrotaan miksi luonteenkasvatus on tärkeää, avaa luonteenvahvuuksia ja muita hyvinvointiin liittyviä osia.

Huomaa hyvä! – toimintakorteissa esitellään luonteenvahvuudet ja kerrotaan eri tapoja kutsua niitä esiin.

Lähtökohtaisesti kortit on ajateltu varhaiskasvatuksen sekä koulujen käyttöön, mutta mielestäni ne ovat erinomaiset myös kotikäyttöön. Meillä toimintakortteja tutkiskellaan samalla tavalla kuin kirjoja. Niitä voi lukea myös iltasaduksi ja lapsi voi kehittää, vaikka saduttamisen keinoin vahvuuteen liittyvän tarinan. Vahvuuskuva voi toimia ajatusten herättäjänä. Mitä tässä kuvassa tapahtuu?

Luonteenvahvuuksien etsiminen voi olla koko perheen projekti. Viikko viikolta voi käydä läpi luonteenvahvuuksia. Tutustua niihin, etsiä niitä itsestä, perheenjäsenistä ja kohtaamista ihmisistä. Ottaa omia luonteenvahvuuksia enemmän käyttöön omassa elämässä ja tukea myös läheisiä käyttämään omiaan. Yhdessä voi kehittää myös voimavahvuuksia sinnikkyyttä, itsesäätelyä ja myötätunnon taitoja, joista on varmasti hyötyä koko perheelle. Luonteenvahvuuksiin tutustuminen voi parhaimmillaan olla koko perheen yhteinen harrastus. Tämä kirja on erinomainen sytyke tällaisen projektin aloittamiseen.

Kirjasta löytyy lisää tietoa:

Huomaa hyvä!