Jaa tämä

Tämä on mielestäni yksi parhaimmista tuntemistani englanninkielisistä oppaista vahvuuksista. Se sisältää paljon erilaisia harjoituksia, joilla tutkia, tuoda esiin vahvuuksia ja muutenkin vahvistaa lapsen mielenterveyttä. Kirjan alusta löytyy teoriatietoa, joka avaa lukijalle sitä, mikä kirjassa on kyse ja sen jälkeen roppakaupalla harjoituksia eri vahvuuksien käsittelemiseen.
Vaikka useimmat vahvuuksia käsittelevät kirjat ovat suunnattu kouluihin tai ammattikasvattajille, niin en näe mitään syytä, miksi harjoituksia ei voisi käydä myös kotona. Mikä sen ihanampaa, kun yhteinen hetki lapsen/lapsien kanssa, jossa kasvatetaan lapsen (sekä aikuisen) itsetuntemusta.

Harjoitukset ovat suunnattu kouluikäisille, mutta itse käytin niitä myös päiväkerholaisten ryhmissä. Erona oli se, että otimme pienemmän alueen ja luin harjoituksia lapsille ääneen. Harjoitusten tekeminen oli siis ohjatumpaa ja tuetumpaa, kun isompien itsenäisempi pohdinta.

Harjoituksissa on myös ryhmäharjoituksia, mutta mielestäni perhe on jo pieni ryhmä. Harjoituksia voi mielestäni tehdä myös lapsen kanssa kaksistaan. Vain oma mielikuvitus on rajana.

Käytin tätä kirjaa työssäni etenkin syksyllä 2015, kun Huomaa Hyvä – kirja ei ollut vielä ilmestynyt. Keväällä siirryin suomenkieliseen Huomaa Hyvä – kirjaan, koska toimintakortit helpottivat työtäni paljon.

Esittely Huomaa Hyvä – kirjasta Huomaa hyvä! – kirja ja toimintakortit.