Me kaikki - yhteysharjoitus

Jaa tämä sivu

”Ai, säkin tykkäät eniten mansikkajäätelöstä.”, ”Sunkin äiti on kotoisin Nurmijärveltä.”, ”Sullakin on kaksi siskoa!”. Kun löydämme jotain yhteistä, meidän välillemme syntyy mielen tie – yhteys. Koemme olevamme osa samaa ryhmää. Ihmisellä on luontainen tarve kuulua osaksi laumaa ja luoda yhteys. Siitä on myös hyötyä monin tavoin. Muun muassa vuorovaikutus paranee, empatiakyky lisääntyy, ryhmätyötaidot vahvistuvat, koemme enemmän myönteisiä tunteita ja toipumiskykymme paranee.

Tämän harjoituksen voi tehdä kotona sisarusten kanssa, koululuokassa tai teinien tutustumisharjoituksena. Se sopii kotiin, luokkiin, harrastusryhmiin, leireille tai tapahtumiin.

Tarkoitus harjoituksen kautta on löytää mahdollisimman monta yhteistä tekijää. Reunoilla on muutamia ehdotuksia, mutta kaikki yhteiset asiat käyvät. Lapset ovat yleensä todella hyviä keksimään näitä.

”Meillä kaikilla on raitasukat!”, ”Saamme kaikki kielen rullalle!”, ”Meillä on kaikilla korvikset!”, ”Olemme kaikki hyviä irvistelemään.”, ”Osaamme tehdä kaikki kärrynpyörän.” Tässä vain muutamia lasten keksimiä yhteisiä asioita.

Tämä aktivoi keskustelua, opimme toisista uusia asioita ja luomme vahvempaa yhteyttä. Riitatilanteissa tämä toimii muistuttajana, että meissä on myös yhteisiä asioita, vaikka riidassa saattaa tuntua, että toinen on aivan erilainen kuin minä ja ajattelee eri tavoin.

Huom! Jos käytät tätä esimerkiksi luokassa ja  tunnet sen entuudestaan, kannattaa laittaa samoihin ryhmiin hieman toisilleen tuntemattomampia lapsia.

Vinkki! Voit käyttää tätä myös kolmella lapsella tai pariharjoituksena. Anna lasten värittää tyhjäksi jääneet kädet lempiväreillä tai piirrellä niihin kuvia.

Lataa me kaikki -harjoitus tästä