Minun unelmani

Jaa tämä sivu

Unelmointi tekee hyvää ja se auttaa asettamaan tavoitteita sekä kulkemaan niitä kohti. Tehkää siis yhdessä mielikuvaharjoitus, jossa lapsen kanssa siirrytte mielessänne unelmiinne. Voitte laittaa rauhallista musiikkia taustalle.

Millaisia unelmia lapsella on? Voitte siirtyä mielessäni lähitulevaisuuteen, esimerkiksi joululomaan tai katsoa pidemmälle esimerkiksi hypätä unelma-ammattiin. Voitte tehdä hyppäyksen 10 vuoden päästä. Missä lapsi näkee olevansa? Millaisessa ympäristössä hän elää? Millaisia ihmisiä ympärillä on? Millaisia tunteita hän tuntee? Millaiselta tuntuu saavuttaa tavoitteensa? Pohjia voi tulostaa myös monta eri unelmille tai tehdä yhden kollaasin. 

Yrittäkää mahdollisimman tarkasti saada luotua kun tilanteesta. Mitä paremmin pystymme näkemään tulevaisuuden, sitä todennäköisemmin pääsemme sinne. Kun tiedämme minne olemme menossa ja asetamme tavoitteita, olemme sisäisesti motivoituneempia kulkemaan niitä kohti ja todennäköisemmin unelmamme myös toteutuu.

Harjoituksen jälkeen voi keskustella millainen mielikuvamatka oli, mitä siellä näki ja kertoa mahdollisimman tarkasti toiselle kuvasta. Voidaan tehdä pareittain tai koko ryhmän keskusteluna.

Kirjoittakaa harjoituksen jälkeen unelmat tähtiin ja laittakaa ne näkyvälle paikalle, jotta ne ovat joka päivä muistuttamassa mitä kohti mennään.

Lataa minun unelmani pdf-pohja tästä