Musiikin voimalla

Jaa tämä sivu

Musiikilla on suuri voima. Se muun muassa herättää myönteisiä tunteita, palauttaa mieleen muistoja, tuo meille energiaa, toimii toiveikkuuden lisääjänä, luovuuden herättäjänä ja lohduttaa vaikealla hetkellä.

Musiikin voimalla – minun tärkeät kappaleeni harjoitus sopii musiikkitunnille, myönteisten tunteiden harjoitteluun, resilienssitunnille tai ihan itseensä sekä toisiin tutustumiseen.

Tästä voi laajentaa myös myönteisten tunteiden tarkasteluun. Voi keskustella mitä myönteisiä tunteita kappaleen aikana heräsi. Etsiä yhdessä kappale, joka kuvastaa ilon tunnetta. Kappale, jossa tulee esiin rakkaus. Kappale, joka innostaa ja niin edelleen.

Musiikkia voi miettiä itsesäätelyn välineenä. Mikä kappale auttaa minua rauhoittumaan? Mitä kuuntelen vihaisena? Mikä toimii, jos haluan rentoutua ja vaikka nukahtaa nopeammin?

Voi miettiä luonteenvahvuuksia musiikin kautta. Mikä kappale edustaa sisukkuutta? Minkä laulun sanoissa rehellisyys tulee esiin? Millainen kappale saa minut tuntemaan kiitollisuutta?

Musiikkia voi miettiä myös resielienssin eli toipumiskyvyn kannalta. Millainen musiikki auttaa minua vaikeina hetkinä? Mitkä kappaleet luovat toivoa? Minkä tahtiin voin itkeä ja purkaa vastoinkäymisiä? Millä lähden uuteen nousuun?

Musiikki voi toimia kehotietoisuuden vahvistamiseen. Millaisia tuntemuksia, värinöitä tai liikkeitä musiikki saa minut tekemään? Miten se vaikuttaa sydämen sykkeeseen, hengitykseen tai aisteihini? Jos teillä on käytössä isompi tila, niin antakaa musiikin viedä ja tarkastelkaa, millaista liikettä erilainen musiikki saa teissä aikaan?

Lataa musiikin voimalla pohja tästä