Rakkauden kuppi

Jaa tämä sivu

Rakkauden kuppi on monikäyttöinen harjoitus. Sitä voi käyttää esimerkiksi seuraavilla tavoilla.

Vanhempi tai muu kasvattaja

Lapsi tarvitsee oma rakkauden ja turvallisuuden kupin täyttöä joka päivä. Se täyttyy muun muassa kuuntelemisesta, läsnäolosta, halauksista, leikistä, yhteisestä tekemisestä ja kunnioittamisesta. Mieti millä tavoin sinä täytät lapsen kuppia? Kirjoita sydämiin niitä tapoja, joilla luot lapselle turvaa ja täytät tunteiden ja turvallisuuden kuppia.

Lapset

Tapa 1: Miten lapsen oma kuppi täyttyy parhaiten? Mitkä asiat lisäävät turvallisuuden ja rakkauden tunteita? Mitä lapsi haluaisi kanssaan tehtävän? Pitääkö hän yhteisestä kokkauksesta vai leffaillasta? Millainen kosketus vahvistaa hyvää oloa? Pitääkö hän halauksista, hiuksien harjaamisesta vai kutittelusta? Millainen läsnäolo on hänen mielestään hyvää? Riittääkö, että on paikalla vai millaisia keskusteluja hän haluaisi käydä? Lapsi kirjoittaa tavat sydämiin ja voi näyttää täytetyt sydämet, vanhemmalle tai muille läheisille aikuisille.

Tapa 2: Mitä hyvää teen toisille? Millaisia asioita teen läheisille, jotka lisäävät heidän rakkauden tunnetta? Olenko hyvä kuuntelemaan? Olenko heti auttamassa, jos tarvitaan? Teenkö muille pieniä palveluksia? Tykkäänkö halailla? Olenko hyvä lohduttamaan? Millä tavoin lisään rakkautta ympärilläni?

Tuliko mieleen joku muu toteutusidea? Jätä idea kommentteihin kaikkien iloksi!

Lataa painikkeesta rakkauden kuppi.